Facebook

Muškarci u zemlji poklona?

Muškarci-u-zemlji-poklona

Kako se snalaze muškarci u zemlji poklona? Ne baš najbolje. Pošto se bliži Valentinovo, ovo mi se čini idealna tema za novi blog post.

Muškarci u zemlji nepoznatog

Jučer sam bila u kozmetičkom salonu. Nevjerojatna gužva. Svi idu na neke tretmane uljepšavanja. Jedna gospođa je dobila za rođendanski poklon od supruga 50 anticelulitnih tretmana kupljenih na Ponudi dana. Koji domišljati primjerak muškog roda! (Moram vam naglasiti da ona nije bila nimalo zadovoljna poklonom). „Anticelulitni tretmani? Hoćeš reći da sam debela?“ bila je njezina reakcija na ovaj „veličanstveni poklon“. Potpuno zbunjen, ovaj domišljati muškarac nije znao što bi rekao, osim: „Ti stalno pričaš o nekom celulitu pa mislio sam.. mislio sam da bi tako nešto željela dobiti za rođendan!“ „Mislio je, hmmm… nema on što misliti! Hoću reći, dobro će mi doći tretmani, ali nisam to htjela dobiti za poklon, osobito ne od njega!“ konstatirala je gospođa u salonu, dodavši „Prije mjesec dana sam mu pokazala jedne prekrasne naušnice u izlogu, rekavši da su lijepe, suptilno mu dajući do znanja što želim“. Haha. Muškarci u zemlji poklona! Drage moje dame, najprije ćemo nešto razjasniti: 

  • Kada su u pitanju muškarci i pokloni, ne postoji suptilno ukazivanje na ono što želite. Morate mu jasno i glasno dati do znanja što želite za poklon. To je najsigurniji put da dobijete ono što želite. 
  • Neki od njih niti ne znaju što je celulit i o čemu se tu točno radi.

Kao npr. ovaj jadničak koji se čak „potrudio“ oko odabira poklona, a sada je još i u nemilosti svoje drage. Naravno da jest. Koja žena želi bilo kakve tretmane mršavljenja za poklon od partnera (čak i ako smatra da su joj potrebni)?

Za većinu muškaraca kupovina poklona je trauma i ne gledaju na poklon kao dokaz ljubavi. Muškarac nikad neće shvatiti zašto ženi treba još jedna mala crna haljina ili torbica, kakvih po njegovoj procjeni ima barem 5. On će nastojati kupiti nešto (po njegovom mišljenju) praktično i korisno, stoga se nemojte začuditi kada za Valentinovo dobijete mikser ili tavu. Ili možda nešto od IT opreme (koja vam ne treba ili za koju ne znate čemu služi). Dakle, pokloni koje inače možete očekivati (ako mu ne kažete točno što želite) su: 

  • Mikser, tava ili toster 
  • Karte za utakmicu (na koju vodite NJEGA)
  • Ništa (rekli ste mu da vam ništa ne treba pa je to i ozbiljno shvatio).

Muškarac pobjednik

Na kraju krajeva, svaka priča ima i pobjednike. Nedavno sam pročitala izvrstan tekst o muškarcu koji je OVAJ PUT smislio nešto nadasve divno i romantično kao rođendanski dar za svoju dragu. Najavio je poklon dva tjedna unaprijed, što je njoj dalo vremena da stvori milijun mogućih scenarija – romantičan vikend u Londonu, wellness vikend, naušnice kakve ima njezina sestra (a on zna da joj se jako sviđaju), ona torbica koju je gledala tjednima u izlogu, ma mora biti nešto posebno… ali što?? Ona je njemu za okrugli rođendan poklonila vikend u Napulju. Mora da je u pitanju tako nešto originalno! Napokon je došao i dan koji je čekala! S nestrpljenjem je otvarala paketić (zaključivši da je prevelik da bi bio komad nakita)… i onda je ugledala… konzervu sardina! Ništa joj nije bilo jasno, ali dragi joj je brže bolje objasnio da je u pitanju simbolika i da će ju „oteti“ na neko vrijeme, a ona presretna – napokon je shvatila! Pa da, vodi me u Sardiniju! Sardiniju! Zapamtio je da sam oduvijek željela otputovati u Sardiniju. Kako divno! „Večeras ljubavi..“ ponosno je odgovorio, „Već sam rezervirao stol!“ „Rezervirao stol?“ – upitala je u čudu. Ispostavilo se da je po srijedi bila rezervacija stola u ribljem restoranu gdje on ponekad ide na gablec s kolegama. Nije poznato je li sretnica od sreće pala u nesvijest ili ga je pogodila limenkom. U svakom slučaju, želite li u bilo kojoj prilici darivanja ugledati komad nakita ili odjevni predmet, pokažite mu točno što želite i gdje se to može kupiti. BONUS SAVJET: Najbolje je da idete s njim u kupovinu. I on će vam biti beskrajno zahvalan.

Muškarci i trauma zvana Valentinovo

Budući da se bliži mjesec ljubavi i famozno Valentinovo, a vi možda očekujete slatka iznenađenja, nemojte glumiti frajerice koje ne žele i ne trebaju nikakav poklon konstatirajući da je Valentinovo samo marketinški trik kojim se potencira potrošačko ludilo (istovremeno se nadajući nekom malom iznenađenju).  Takve frajerice dobiju upravo ono što traže – ništa. Bez obzira što je Valentinovo postalo komercijalizirano, ipak biste trebale dobiti cvijet ili mali znak pažnje. Izlazak u kino, na večeru ili samo na cugu je isto ok. Poanta je da muškarac ne smije pomisliti da ne treba ulagati dodatni trud oko svoje drage (bilo da je u pitanju neki obični dan ili dan koji se obilježava). Stoga, drage moje dame, ako nešto želite, onda im to dajte i do znanja. Ono što ne tražite nećete ni dobiti.

Inače, Valentinovo je za muškarce dodatna trauma, a u kombinaciji s pomisli na kupovinu poklona – trauma na kvadrat pa budite obzirne prilikom izražavanja želja. 🙂

Nego, što kupiti njemu? Play station ili game pad. Bez obzira na dob. S druge strane, ako kupujete odjeću, uvijek birajte veličinu  L (i sačuvajte račun). Bez obzira na njegovu fizionomiju, niti jedan muškarac ne želi biti prozvan kao „džepni“, a osobito ne kao „buco“ ili chubby. Muškarac će (ne biste vjerovale) reći „Pa ne nosim ja XL“, isprobavajući majicu koja mu stoji kao salivena  😀 . Svi su oni vaši snažni junaci i svi nose L. To što će on poslije mijenjati majicu za manji ili veći broj, nije vaš problem. Dakle, drage moje dame, svima L 😉 .

Toliko od mene do idućeg post-a. Pišite mi, pratite službenu i facebook stranicu “Muškarac u šaci”.

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

S.K.Nelly-blog

Valentinovo i pokloni 

Valentinovo i pokloni  Veljača, mjesec ljubavi, gradovi, trgovine, kafići okićeni su srcima, a stigao je i dan zaljubljenih. Valentinovo. Netko cvrkuće od sreće i jedva čeka iznenađenje od svojega partnera ili

Nastavi čitati
Opet-sama-na-Valentinovo-web

Opet sama na Valentinovo?!

Opet sama na Valentinovo?! Valentinovo se opako bliži i sve je u obliku srca. Dok jedem prefinu belgijsku čokoladu (također u obliku srca 🙂 ) i pijem svoju jutarnju dozu

Nastavi čitati

EKSKLUZIVNO:

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE

SUPER POPUST: TAJNE USPJEŠNOG DOPISIVANJA S MUŠKARCEM 💖 EKNJIGA 💖