Facebook

Lice bez šminke

Dan na setu. Kaos. Jurim iz jednog grada u drugi, nakon frizure na šminkanje, snimanje i kako to uvijek biva, u žurbi nastojim nešto ne zaboraviti. Ipak, u ovakvim situacijama, oslanjam se na tim profesionalaca koji se brinu da sve bude kako treba. Obožavam profesionalni make up, frizuru, nokte… Ipak, u privatnom životu volim lice bez šminke.

Lice bez šminke

Moj hair stylist Božo često me “špota” zbog vrhova ili mojih ideja oko kose pa u konačnici samo mu kažem, „radi po svom, farbaj, šišaj i sve što misliš da treba“. Na kraju krajeva, Božo je u svojem poslu profesionalac. Iva je pak vrhunski vizažist i poput Bože, uvijek nadmaši moja očekivanja. Osim Ive, surađujem i s još nekoliko sjajnih vizažistica. Stilista također imam nekoliko, a među njima je glavna moja hrvatska Kate Middleton koja inače ne voli preveliku medijsku eksponiranost, ali ima sjajan smisao za modu i općenito – estetiku. Dakle, već je tu pravi tim ljudi koji rade posao u kojem su stručni – dovoljno da zaključimo kako nije nimalo realno uspoređivati se s bilo kime na reklamnoj fotografiji.

U zadnje vrijeme često naletim na članak, „Pogledajte ovu ili onu osobu bez šminke, nećete ju prepoznati!” S druge strane, svijetom je zavladao i trend selfie bez šminke (u prijevodu: nekoliko slojeva pudera, transparentnog sjenila, uz neizostavnu maskaru i sjajilo i uz pripadajući tekst; „Evo ovakva sam se probudila“.)

Puno vas u mailovima koje mi šaljete, razlog za vlastiti ljubavni uspjeh/neuspjeh uvelike pripisuje fizičkom izgledu što me nimalo ne čudi jer živimo u današnjici u kojoj smo neprestano bombardirani različitim informacijama, događajima, ljudima… Na jumbo plakatima smješe se žene besprijekorna tena i savršenog osmijeha. Isto tako i kada upalimo televiziju, otvorimo omiljeni časopis ili kada u drogerijama kupujemo kozmetiku. Pogodite što? Za sve to su zaduženi profesionalci. I to vam govorim iz vlastitog iskustva. Nitko se još nije ustao iz kreveta savršenog izgleda, u svojem najboljem izdanju. I to je sasvim uredu. Morate držati do sebe, ali ne morate biti savršene i uvijek besprijekorno dotjerane da biste impresionirale ljude oko sebe.

Lice bez šminke

Kada su u pitanju muškarci, ponekad je manje doista više. Poznajem neke žene koje nikada ne pokazuju lice bez šminke u javnosti, dok neke od njih pritom svakodnevno stavljaju umjetne trepavice. Sasvim bespotrebno ako mene pitate.

Svakako valja istaknuti važnost prvog dojma, no ne treba „robovati“ nekim nestvarnim idealima.

Evo i par zanimljivih činjenica o muškarcima i njihovom poimanju make up-a i ženskog dotjerivanja:

Muškarci vole vidjeti ženu bez šminke.

Vole vidjeti i dotjeranu i našminkanu ženu.

Ono što najviše vole, su žene koje se osjećaju dobro u svojoj koži – sa šminkom ili bez nje.

Muškarci nisu ljubitelji prevelikih umjetnih trepavica i noktiju, osobito  ne u dnevnom izdanju.

Stoga opustite se i prošećite gradom bez šminke. Za samopouzdanje je bitno da prije svega, prihvatite sebe onakve kakve jeste u prirodnom izdanju. Tako uvijek imate priliku zasjati. Za dnevni look uvijek je bolji odabir prirodni make up, CC krema umjesto pudera, maskara umjesto umjetnih trepavica (bez obzira kakve vaše trepavice bile).

Moja vizažistica Iva savjetuje da je uvijek bolje da te frajer u početku vidi s manje šminke, jer će sasvim sigurno biti fasciniran kada te nakon toga vidi u najboljem izdanju. Evo i koja fotka mene i Ive od neki dan u njezinom novootvorenom posh make up studiju IBEAUTY u Rijeci.

15292885_10209739096187901_1152465878_o15310669_10209739096627912_379244784_n15355890_10209739096307904_1978986677_n

Našminkajte stav, a nakon toga lice

Da make up ne igra glavnu ulogu, kada su u pitanju ljubavna osvajanja i muško ženski odnosi, uvjerila se i Ana.

Dan nakon prijateljičine djevojačke večeri, trebao je biti dan za odmor i “oporavak” od tulumarenja. Ipak, tu večer je obećala doći na rođendan kolegici s posla. Nije se mogla prisjetiti kada je zadnji put bila na ovoliko tuluma za redom. Čini se da su se stvari odjednom počele odvijati u neočekivanom smjeru, kao da to nije njezin život već se nalazi u filmu prepunom super uzbuljivih zapleta. Razmišljala je o Tiboru i o njegovoj poruci od sinoć, nakon koje nije više pisao. Nevjerojatno je kako se netko kao što je Tibor pojavio u njezinom životu upravo sada kada se nalazi u vezi s muškarcem kakvog je oduvijek željela. Supermen – kako sam ga nazvala u prošloj kolumni, bio je doista naočit i zanimljiv muškarac. Napokon je postigla ono što je željela, Supermen je bio u nju (napokon) zaljubljen i samo njen. I sada se pojavio i Tibor o kojem nije prestajala razmišljati.

“Prelijepa si Ana, najljepša žena bez šminke. Nikada nisam imao curu koja je tako lijepa bez šminke. “, komentirao je Supermen jutro nakon djevojačke večeri.

Nikad nije vidio ljepšu bez šmike, razmišljala je – i pritom se nasmijala pomislivši da mora da je doista zaljubljen, jer nakon stotine žena s kojima je bio, a neke od njih su bile i misice, kako to da je baš ona najljepša (osim što možda ima najveće podočnjake lol 😀 ). Svakako, sviđalo joj se ono što čuje. Tako bi zapravo i trebalo biti. Sjetila se i vremena kada je činila sve da bi ga fascinirala, ponekad pretjerujući s make up-om i raznoraznim outfit- ima. U to vrijeme, Supermen je smišljao “plan za bijeg”, a sada joj govori da je najljepša žena bez šminke.

Da, Ana je doista u očima Supermena postala najljepša žena bez šminke. Ili sa šminkom. Nebitno. Supermen se nije odjednom zaljubio u Anu zbog njezine nove haljine ili novog crvenog ruža.

Zaljubio se zbog njezine promjene STAVA.

Vi koje pratite blog, dobro znate o čemu pričam.

Da zaključimo, drage moje čitateljice, prije svega valja “našminkati stav”, stoga ponekad pokažite lice bez šminke. Lijepe ste, vjerujte mi. Make up će vas učiniti samo još ljepšima! 🙂

P.S: Sasvim je bespotrebno komentirati kako tko u Hollywoodu izgleda bez šminke. Bez šminke, sasvim sigurno, svatko izgleda drugačije. I vi možete zasjati u rukama profesionalaca.

Video kampanju za knjigu Muškarac u šaci možete pogledati na Fejsu, a odnedavno i na You Tube kanalu:

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@muskaracusaci.com.

NOVO: Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@muskaracusaci.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO:

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE

SUPER POPUST: TAJNE USPJEŠNOG DOPISIVANJA S MUŠKARCEM 💖 EKNJIGA 💖