Kako izbjeći zamku veze bez obaveza

Facebook

Kako izbjeći zamku veze bez obaveza

 

Drage čitateljice, u ovom blogu post-u slijedi nastavak prošlotjednog gdje smo pričali o tome zašto neke veze nikada ne postanu ozbiljne. Kako izbjeći zamku veze bez obaveza. Većinu vas najviše zanima što učiniti  kada žena želi nešto više, a muškarac želi “da stvari ostanu kakve jesu”. Veze bez obaveze mogu biti svojevrsna zamka i velika prepreka ostvarenju kvalitetnijeg odnosa. Onakvog odnosa kakvog priželjkujete. Spomenula sam da je ono što razlikuje ženu s kojom muškarac želi imati nešto ozbiljnije od one kojoj prodaje priče – STAV.

Kako-izbjeći-zamku-veze-bez-obaveza-web

Što pod time mislim?

Idemo se vratiti na priču Ane s kojom su se mnoge od vas poistovjetile. Priča čiji će vam primjer pomoći da u budućnosti izbjegnete pogrešne poteze – i povučete one prave. Prave poteze koji će vas odvesti tamo gdje želite. Da se prisjetimo – Ana se viđala s muškarcem koji joj se poprilično sviđao, savladala je osnovna pravila osvajanja i naučila koje pogreške treba izbjegavati. Stvari su tekle glatko i gotovo  savršeno – sve dok trenutka kada je dotični najavio razgovor. Ana je bila poprilično uzrujana pretpostavljajući da će čuti nešto što ne želi, a to su standardni izgovori zbog kojih se više ne mogu viđati. U trenutku kada me nazvala i ispričala mi što joj je rekao, točno sam znala kakav nastavak priče slijedi. Rekla sam joj što treba učiniti i poslušala me bez pogovora – iako inače ne bi slično reagirala u takvoj situaciji.

Lista čekanja

Prije svega valja napomenuti da je riječ o vrlo privlačnom muškarcu koji je bio i više nego uspješan sa ženama. Razlika između muškarca koji je nadprosječno privlačan i uspješan sa suprotnim spolom i onog prosječnog kvartovskog simpa dečka je neminovna. Stoga, drage moje, ako ste se zagrijale za iznimno privlačne i uspješne muškarce, trebate znati sljedeće – još je nekoliko žena na “listi čekanja”. Surovo, zar ne? No, tako je. Muškarac koji je iznimno lijep, a uz to i uspješan ima – OPCIJE. Takav muškarac se ne mora ni truditi oko žena jer one se trude oko njega.

Što se dogodilo s Anom i njezinim savršenim muškarcem? Tu večer izašli su u jedan od obližnjih kafića, on se ponašao kao i prije, poljubivši ju prilikom sustreta, iako se osjećala lagana nervoza u njegovu ponašanju. Iako nisam mogla biti muha na zidu, prema onome što mi je Ana kasnije prepričala, moje pretpostavke su se obistinile. “Ana, gle..čuj, sviđaš mi se, hmm, sviđaš mi se jako.. Iskreno ne znam gdje ovo sve vodi s tobom, ali ne bih te htio izgubiti. Trenutno mi se svašta događa u životu vezano uz posao i ne znam koliko imam mjesta i vremena za nešto ozbiljnije, ali htio bih da se ipak viđamo ponekad…

Hmm.. zvuči poznato? Ana bi u ovakvoj situaciji inače reagirala s ljutnjom i povrijeđenošću ili bi pristajala na vezu bez obaveza glumeći frajericu kojoj to odgovara jednako kao i njemu. I jedno i drugo bi ju odvelo u “slijepu ulicu”. Ovdje je bila riječ o frajeru kojem se ona doista sviđala, no kako je odnos postajao intenzivniji, došlo je do trenutka kada bi odnos trebalo definirati u “nešto više” ili u “nešto što nikada neće biti nešto više”.

3D-Muskarac-u-vezi-web

Nešto više

Curke moje drage, sada me dobro poslušajte i zapamtite sljedeće: Ako vam se frajer doista sviđa, i želite nešto više – nikada ne dozvolite da vas netko postavlja u kategoriju odnosa “nešto što nikada neće biti nešto više”.

Zašto? Muškarci se ponašaju onako kako im vi dozvolite.

Razlozi zbog kojih je ovaj muškarac želio da njegov odnos s Anom ostane ležerniji i neobavezan – su brojni, ali čak i  manje bitni od onoga što je ona trebala učiniti i kako postupiti u novonastaloj situaciji. Jedan od mogućih razloga je njegova sloboda, uživanje u blagodatima života slobodnog poželjnog muškarca, i eto vrlo vjerojatno poneka nova djevojka na vidiku.

Što je Ana učinila i kako je reagirala? Da li je pokazala osjećaje, povrijeđenost i ljutnju ili se ponijela kao frajerica kojoj odgovara ovakav status veze? Ni jedno ni drugo. Ljutnja bi izazvala dodatno povlačenje muškarca, a stav frajerice kojoj odgovara ovakav status veze, donio bi joj vezu bez obaveza koja bi nakon nekog vremena završila bez puno objašnjenja.

Stav

Kako izbjeći zamku veze bez obaveza? Vrlo jednostavno. Opet se vraćamo na STAV.

Ana je naučila što znači zauzeti stav. “Ok, razumijem, ti želiš vrijeme za sebe. Možda si u pravu, možda bi se i trebali malo udaljiti”, izgovorila je smireno i samopouzdano, ali teška srca jer to nije ono što je željela. On je očekivao malo burniju reakciju pa je ostao lagano zatečen njezinim ponašanjem, rekavši: “Ok, znači slažeš se da se viđamo tu i tamo, onako, da nam bude lijepo i zabavno, bez obaveza.. Mene sada neće biti deset dana zbog one poslovnice u Švicarskoj, moram srediti neke stvari u firmi jer sve ovisi o meni i tako to…”

Zanimljivo zar ne?

Uzbudljiv nastavak priče slijedi u idućem blog post-u.

Vaša Nelly

 

Individualni Coaching Program, knjige Muškarac u šaci, Muškarac iz snova i ostale korisne informacije

INDIVIDUALNI VIP COACHING

Za sve informacije o Individualnom Coaching Programu (individualne poduke/jedan na jedan) obratite se na mail mail info@sknelly.com.

Knjiga Muškarac iz snova

Sve informacije o novoj knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca možete naći klikom na link.

HIT Knjiga Muškarac u šaci

Osim standardnog tiskanog izdanja, dugo očekivano izdanje eKnjige Muškarac u šaci možete naručiti u samo par klikova na sljedećem linku. Za sve upite o knjizi, eKnjizi ili za narudžbu putem maila, javite se mojim administratorima na mail info@sknelly.com ili na društvene mreže. Knjiga se šalje u sve države! 🙂

Zapratite nas na Instagramu za dnevne novosti: @muskaracusaci & @sknelly_official.

Besplatno poglavlje knjige možete preuzeti klikom sljedeći link, a popis prodajnih mjesta nalazi se na sljedećem linku.

Autorica: Sanela Kovačević Nelly

Fotografija: Josip Čekada

Najnovije s Youtubea

Povezane objave

EKSKLUZIVNO:

DAN
SATI
MINUTE
SEKUNDE

SUPER POPUST: TAJNE USPJEŠNOG DOPISIVANJA S MUŠKARCEM 💖 EKNJIGA 💖